Peter van Looijen
BONDSBESJTUURDER DISTRICT NOORD Peter van Looijen, Bondsbestuurder saer 2018, lid Commissie Bondsonderscheidingen. Ere-lid biej cv de Dörper Kuus. Koninklik óngersjeije veur zeen inzet biej diverse vereiniginge.
Bestuur
Het bondsbestuur voert de besluiten uit die worden vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering. De dagelijkse leiding is in handen van het Dagelijks Bestuur. Het bondsbestuur heeft een beleidsvormende en uitvoerende taak op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Het bestuur wordt ondersteund door diverse commissies. De BCL-Limburg is bestuurlijk opgedeeld in drie districten; zuid, midden en noord. Het bondsbestuur bestaat, zonder uitzondering, uit vrijwilligers en is als volgt samengesteld:
BONDSBESJTUURDER DISTRICT NOORD Peter van Looijen, Bondsbestuurder saer 2018, lid Commissie Bondsonderscheidingen. Ere-lid biej cv de Dörper Kuus. Koninklik óngersjeije veur zeen inzet biej diverse vereiniginge.
De steek, zoals het pronkstuk van de BCL heet, is niet alleen een grote prinsenmuts die bedoeld is als wisselbokaal voor de organisator van het BCL-treffen. Het is ook een waar kunstwerk, met een aantal elementen waar een diepere gedachte achter zit. Deze gedachten zijn in dit artikel uitgewerkt.
De grote steek stelt de BCL voor, de kleinere steekjes staan voor de aangesloten verenigingen. De BCL overkoepelt de aangesloten verenigingen, zoals te zien is in het kunstwerk. Er is zeer bewust gekozen om de grote steek te laten dragen door zes kleinere steken. Het aantal zes is deelbaar door drie. Drie is het aantal regio’s waaruit de BCL bestaat, waardoor iedere regio dus gelijk is vertegenwoordigd in het kunstwerk.
Het glas waarop de steek staat heeft aan de achterkant een gekartelde vorm. Samen met een overstekende kleine steek, moet dit de suggestie wekken dat de zes kleine steekjes niet het einde zijn. Met een beetje inlevingsvermogen kan men hier een hele rij aan toevoegen, waardoor het lijkt alsof iedere vereniging aanwezig is.
Het logo van de BCL is prominent aanwezig op de grote steek. Op de kleine steekjes onder de grote steek is echter bewust geen logo geplaatst, maar is in plaats van een logo een leeg embleem gelaten. De vereniging die het BCL-treffen organiseert en dus de Steek een jaar lang in bezit heeft, kan op deze plek haar eigen logo indenken.
Het Steekske is een blijvende herinnering die de organiserende vereniging van het BCL-treffen ontvangt. Het steekske is, net als de grote steek, geplaatst op het bijzondere glas en leunt op een plattegrondje van Limburg, waarin de letters BCL te zien zijn.
De stok waarop het mutsje leunt, heeft, niet geheel toevallig, een driehoekige vorm. Ook deze vorm staat weer symbool voor de drie regio’s van de BCL. Ook zitten er aan de stok, drie veren geplakt. Ook deze veren staan symbool voor de regio’s Noord, Midden en Zuid.
In de kleine steek is een jaartal gegraveerd. Dit jaartal staat voor het jaar waarin het BCL-treffen is georganiseerd door de desbetreffende carnavalsvereniging, waardoor de vereniging altijd herinnert zal worden aan het organiseren van het feest.
De Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg heeft ongeveer 165 aangesloten verenigingen en is opgericht op 18 januari 1965. De BCL heeft als doelstelling het in standhouden van de carnavalscultuur door middel van:
[ Documenten ] [ Agenda ] [ Ledenlijst ] [ Aanmelden als lid ]
[ Nieuws ] [ Media ] [ Lesbrieven ] [ Downloads ] [ Bert ]
Bezoek onze Facebook pagina's………
Verbinders en vertegenwoordigers van de Limburgse Vastelaovend, Vragen?
BCL-Limburg gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.