Coronacrisis

Geschreven door: | |

Carnavalsbonden gaan samen kijken naar een advies voor het vieren van carnaval in Limburg in 2021, met de coronacrisis in het achterhoofd. Zo wordt er onder meer gewerkt aan een optochtenprotocol, als advies richting gemeenten.

"De carnaval van 2021 zal een andere carnaval worden dan die we kennen" zegt Raymond Vlecken, president van de Stichting Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) tegen L1. De SLV gaat samen met de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) aan scenario’s werken.

Bijeenkomst Woensdagavond is de SLV in een spoedvergadering bijeen gekomen. "We merken nu al dat er onrust heerst onder carnavalsverenigingen" zegt Vlecken "Vragen als: vinden we wel een prins die het aan durft? En hoe moeten we een optocht organiseren in een 1,5 meter-samenleving?"

Vooruitkijken“Het seizoen begint officieel op 11/11, maar normaal gesproken zijn de verenigingen nu al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen." vertelt Vlecken. Door de beperkende corona-maatregelen is dat lastiger dan anders. "Ook het plannen van grotere bijeenkomsten in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 is met veel onzekerheden omgeven." aldus de president.

Risico's Samen met de BCL wil de SLV kijken naar de mogelijkheden voor komend seizoen en willen ze de risico's in kaart brengen. "Op deze manier willen we onze leden, maar zeker ook de verenigingen die geen lid zijn adviseren" meldt Vlecken.

Lidmaatschap Volgens BCL-voorzitter Jos Hessels is het nu niet de tijd om naar een lidmaatschapskaart te vragen. "We moeten ervoor zorgen dat de vastelaovend in Limburg op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden."

Sponsoren
Contact

Wilt u graag meer informatie over de Bond Carnavalsverenigingen Limburg neem dan contact op met onze secretaris.


Bereikbaar via: 
secretaris@bcl-limburg.nl
BCL Limburg
Adres: Hoogstraat 53
5986AA Beringe

RSIN 8164.56.793
KvK Zuid-Limburg 40175004

Beleidsplan Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL)


Bezoek onze Facebook pagina's………

Verbinders en vertegenwoordigers van de Limburgse Vastelaovend, Vragen?

BCL-Limburg gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.